Pelgrimeren is meer dan wandelen

Je treedt in de voetsporen van duizenden pelgrims die je vooraf zijn gegaan, al honderden jaren. Je ervaart de grootsheid en kracht van de natuur. Je denkt aan je zegeningen en hindernissen in je leven. Al wandelend maak je je stap voor stap los van de dagelijkse verwikkelingen van het leven. Je stelt je open voor wat komt. Je komt tot rust en bezinning. Door de eenvoud van het pelgrimeren ben je geleidelijk aan onthecht en wordt je innerlijk stil. Het diepe contact met jezelf brengt helderheid in wie je bent en wat je levensmissie is.

Een pelgrimstocht steunt op vier grote pijlers : het fysieke, het mentale, het emotionele en het spirituele. Een pelgrimstocht verbindt de geest met het lichaam, het denken met het voelen. De ervaring van deze eenheid opent de poort naar je innerlijk zelf. Het contact met je innerlijke bron geeft je bijzondere energie om verder te gaan op je levenspad.

Slapen in herbergen en eenvoudige pensions

 

     Leid je het leven dat je droomde ?

     Wat wil je realiseren in je leven ?

 

"Het levenspad is vol onoverzichtelijke hoeken en verraderlijke bochten. Sommige mensen ervaren pieken en dalen, andere ervaren het leven als glooiend. Een heuvel kan zich laten voelen als een vals plat, omhoog of geleidelijk bergafwaarts."
Zo treffend verwoord in het boek 'Levenspaden. Over wandelen en onderweg zijn'.

Hoe omschrijf jij je levenspad ?

Ben je tevreden met je leven ?
Voel je de energie stromen en ben je vol enthousiasme en veerkracht ?
Ken jij je levensmissie en benut je al je talenten ?

Soms ervaar je het leven als een keurslijf : je werk, je gezin, je familie en vrienden ...
Je doet je best maar je krijgt opmerkingen. Het is niet genoeg. Altijd maar meer en meer.
Je wilt je leven anders organiseren.

Wat als je een stap opzij zet en even tijd neemt voor een verkenning ?
Je stelt je open voor een herbronning.

Stel dat je tijd neemt voor jezelf, stap voor stap.
Je kan weer ontspannen en heropladen.
Je voelt je energie stromen en krijgt nieuwe ideeën.


Kom in beweging - stap voor stap

Ook anderen gaan op verkenning, willen hun leven anders organiseren.
Samen nieuwe stappen zetten geeft ondersteuning, kracht en verbinding.

De bezielende kracht van de natuur

Al wandelend in de natuur kan je kijken met een nieuwe blik naar de omgeving en naar je leven. Welke oude paden zijn ingesleten als diepe voren ? Voor welke ervaringen en gevoelens heb je je afgesloten ? Je kan hierin beweging brengen, stap voor stap. Een verfrissende wind laten waaien door je gedachten en levenspatronen. Het oude loslaten want het dient niet meer in je leven.

Een nieuw pad verkennen, een opening maken in je levenspad. Je verbinden met je eigen bron, je essentie. Wie ben jij ? Verbinding maken tussen je hoofd en je hart. De bezielende kracht van de natuur helpt je hierbij. Welk pad wil je gaan ?