Ieder van ons is op zoek naar geluk. We zoeken naar harmonie tussen onze innerlijke beleving en onze naar buiten gerichte actie.

De mens heeft een balans in denken, voelen, lichaam, energie en spiritualiteit nodig. Er is een onderlinge samenhang. Soms is het evenwicht zoek en geeft ons lichaam signalen die aandacht en verandering vragen. Wanneer die symptomen genegeerd worden treden er na enige tijd blokkades op.

De sleutel ligt in het meer en meer in contact komen met jezelf, harmonie brengen in je levenswijze en je natuurlijke omgeving. Hoe meer je begrijpt wie je bent, wat je voelt en wat je doet in je leven, alsook hoe meer je leeft en handelt vanuit dat bewustzijn, zoveel meer stroomt je leven en brengt het vreugde en geluk. Leven op het ritme van de seizoenen kan je hierbij helpen.

NatuurSpirit Coaching werkt in verbinding met de natuur. Soms voelen wij deze verbinding niet (meer). Bewegen in de natuur, echt aanwezig zijn en en je open stellen met al je zintuigen kan helpen om de verbinding terug te voelen. Observeer het natuurlijk ritme in de natuur met de wisseling van de seizoenen, het verloop van de dag, de levenscyclus van planten, dieren en mensen. Het cyclische in de natuur heeft een belangrijke invloed op de wisselwerking tussen mens en natuur. De natuur beïnvloedt zowel onze innerlijke harmonie als ons fysiek welbevinden.

Veel blokkades waar we mee te maken hebben zijn energetisch van aard. Dit betekent dat ze inwerken op onze energie maar de klachten eerder lichamelijk of geestelijk zijn. Als we goed naar ons gevoel luisteren, kunnen we een blokkade zelf ook voelen. Energetische blokkades zorgen ervoor dat je levensenergie niet goed kan stromen en dit heeft effect op je lichaam en geest. De signalen zijn klachten die aangeven dat er iets aan de hand is. Ingrijpende emotionele en traumatische gebeurtenissen veroorzaken blokkades als ze niet verwerkt worden en ook nog onderdrukt worden. Bewust zijn van de emotionele pijn en inzicht over het trauma kan al heel wat verhelpen. Voor een goed genezingsproces dien je je eigen verantwoordelijkheid op te nemen.

De healer biedt een aanvullende ondersteuning naast het bewustwordingsproces van de cliënt.
Vanuit een holistische visie werkt NatuurSpirit Coaching met natuurlijke geneeswijzen. Er wordt verder gekeken dan de klacht. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en hoe deze is ontstaan. Vanuit dit inzicht wordt een behandeling opgezet. Essentieel voor een evenwichtig genezingsproces is de bewustwording van de cliënt in het ontstaan en de betekenis van de klacht. Door te werken aan persoonlijke groei worden onbewuste patronen en levenslessen ontsluiert.

Omhels je burn-out

Hé wat zeg je nu ? Weet jij hoe ik mij voel ?

Best wel een confronterende uitspraak hé. Een burn-out is echt geen plezierreisje. Integendeel je gaat door een diep dal en ervaart heel wat spiegels en puzzelstukken (weerstanden) op zoek naar een uitweg. Je hebt wel een keuze hoe je met je burn-out omgaat. Kan je het zien als een kans naar nieuwe pistes in je leven en werk met meer levensvreugde ? Wie weet zeg je zelf na je herstel : "dank zij mijn burn-out sta ik nu anders en beter in mijn leven èn werk".