Burn-out is een oproep om gewoontes, overtuigingen en gevoelens te herbekijken. Zit je vast in een bepaald patroon ? Heb je teveel of eentonig werk, allerlei veeleisende familiale verplichtingen, mensen die teveel van je verwachten ? Je burn-out brengt zacht en toch duidelijk je aandacht hiernaar toe zodat je even stilstaat bij je situatie. Kan je in contact komen met je innerlijke wijsheid ? Wat wil je anders in je leven en werk ?

"Een burn-out heb je pas als je echt niet meer verder kan. Het is het totale faillessement van je energiehuishouding."
"Er zijn drie fasen die een vitale en fitte werknemer onderscheiden van een werknemer die uitvalt met burn-out. In de eerste fase zie je dat mensen harder gaan werken en alsmaar meer opofferen voor hun job. In een tweede fase worden ze vaker ziek of vallen ze uit op het werk. Ten slotte worden mensen cynisch en maken ze fouten op het werk. De volgende stap is een echte burn-out." - Elke Geraerts, breinexperte (Mentaal kapitaal).

Doordat burn-out te maken heeft met een leeglopen van energie is het belangrijk om te weten wat je oplaadt tijdens je werk en je vrije tijd. Wat geeft je energie, wat voed je ? Hoe is je balans tussen werk en ontspanning ? Kom in beweging. De eerste stap is de moeilijkste, bereid zijn om je verantwoordelijkheid te nemen.

                 Het leven is niet als een trein die over rails loopt, maar als een rivier die zich door het prachtige landschap
                slingert naar zee. Osho
            
       

Herstellen van een burn-out gaat langzaam. Je hele systeem heeft een hevige storm mee gemaakt. Reflecteer wat de oorzaak is van je burn-out.
Je huisarts kan je medisch onderzoeken en een ziekte uitsluiten. In het begin heb je nood aan heel veel rust. Pas daarna kan je aan de slag voor je herstel met aandacht voor het fysische, emotionele, mentale en spirituele (zingeving).

Essentieel zijn een gezonde voeding en levensstijl, voldoende nachtrust en beweging. Elke dag buiten komen, wandelen in een groene omgeving. Zo leg je een goede basis voor een volledig herstel. Een burn-out is immers een uitnodiging om anders in het leven te staan. Neem je verantwoordelijkheid, zoek uit waar het fout ging en ga er anders mee om. Wanneer je werksituatie de aanleiding was tot je uitval op het werk, ga dan in dialoog met je baas en je collega's. Je kan je hierin laten begeleiden. Als je wil kan een coach voor jou bemiddelen bij je werkgever.

 
                                Ja, ik kies voor meer balans in mijn leven. Ja, ik heb graag ondersteuning.

                             

Hoe lang is het geleden dat je iets leuks deed voor jezelf, dat je tijd nam om muziek te beluisteren, naar de sauna te gaan of ... ? Kan je elke week enkele uren reserveren om dat te doen wat je oplaadt ? Gaan fietsen, of naar de yoga, of een avondje uit met vrienden ? Nog beter, elke dag een beetje tijd reserveren voor jezelf om te ontspannen en te genieten.

 

                        Je hebt een keuze hoe je met je burn-out omgaat.
                    Kan je
het zien als een kans naar nieuwe pistes in je leven en werk met meer levensvreugde ?

 

 

 

 

Waarmee kan NatuurSpirit en je burn-out coach,  je helpen ?

- Herbronning met begeleiding van gezonde voeding en levensstijl

- Blokkades opsporen en energiecorrecties geven

- Ondersteuning bij groei van bewustwording

- Nieuwe mogelijkheden helpen ontdekken met natuurcoaching

- Analyse van de werksituatie met het model Connection for Balance

- Je talenten en je levensmissie helpen ontdekken

 

 

                    Omhels je burnout : tips

                     - Accepteer de onvolmaaktheid en wees mild voor jezelf.

                     - Stel haalbare doelen en gebruik je talenten.

                     - Leef in het hier en nu, geniet en werk met plezier.

                     - Zorg goed voor jezelf.

                     - Geef je leven zin.

                     - Focus op het positieve. Weet wat je gelukkig maakt. 

 

                  

             

 

 

 

In 2009 onderging ik zelf een burnout. Achteraf bekeken is dit het beste wat me ooit is overkomen.
De burn-out veranderde mijn visie op werken, leiderschap en personeelsmanagement.
Lut Van Mossevelde (Duurzaam werken)

 

 

. 

 

 

 

 

 

 

Burn-out coaching

De begeleiding en ondersteuning bij burn-out omhelst meer dan een gesprek. Vooreerst dienen medische oorzaken uitgesloten te worden. Dan volgt herstel op lichamelijk vlak met goede voeding, regelmatige beweging buiten en voldoende nachtrust. Vervolgens kan gezocht worden naar de mentale en emotionele oorzaken. De context van werk en thuissituatie worden onderzocht en gekaderd in een model Connection for Balance® (Instituut voor Duurzaam Werken).

Naast coaching kan ook geholpen worden met energetische healings voor een duurzaam herstel en een nieuw evenwicht. Wens je meer werkplezier en balans in je leven ? Wij begeleiden en ondersteunen je professioneel met een persoonlijk programma, opgemaakt naar jouw behoeften.

 

Ja, ik ontvang graag meer informatie