Heel dikwijls verliezen wij onszelf in de actie, het snel handelen door toe te geven aan de tijdsdruk. Toch hebben we tijd nodig om alles wat op ons afkomt en in ons opkomt te verwerken en een plaats te geven. Door stil te staan bij wat er nu is, breng je rust en creëer je ruimte. Je voelt beter je eigen tempo van groei en beweging. Wil je de natuurlijke flow in je leven en werk ervaren dan volg je het ritme van de natuur. De cyclus in de natuur volgt een natuurlijke stroom die zich elk jaar herhaalt : ontluiken, bloeien, afsterven en loslaten. In de winter lijkt alles doods. Nochthans bouwt onzichtbaar een stille kracht zich op om in de lente te ontluiken met het frisse, tere groen.

                    Wat je aandacht geeft, groeit.

In de natuur groeit niets tot het oneindige door. Na de bloei komt er een periode van terugtrekking, consolidatie en verstilling. Het ritme van de seizoenen is een grondtoon in ons bestaan. De levensstroom in elke mens kent bewegingen van vernieuwing, continuïteit en afwending. Als een vernieuwende impuls past in de continuïteit van ons bestaan dan kunnen wij deze verwelkomen. Wanneer de vernieuwing niet ingepast kan worden ervaren wij spanning. Afwending van een vernieuwende impuls betekent echter verstarring en veroudering. Hoe kunnen wij ons toewenden naar wat de levensstroom ons aanbiedt ?

                  Een tomatenplantje groeit niet sneller door er aan te trekken.

                                                   

natuurcoaching wandeling

                                                   

 

NatuurSpirit wandeling, een individuele sessie

Misschien twijfel je bij meerdere loopbaanrichtingen wat het beste bij jou past ? Wordt je geconfronteerd met een moeilijke situatie en zie je door het bos de bomen niet meer ? Geef je jezelf voldoende ruimte om te groeien en kan je loslaten wat niet meer nodig is ?

De natuurcoach helpt je je coachvraag helder te krijgen en ondersteunt je om ruimte te geven aan nieuwe inzichten.
Een wandeling van 2u kan je al verder helpen. De cliënt geeft aan als er behoefte is aan meerdere wandelsessies.

 

NatuurSpirit seizoenswandelingen, in groep

Elk seizoen bieden wij een NatuurSpirit wandeling in groep aan. We observeren het organisch ritme van de natuur en werken met de energie en de thema's van het seizoen. Onze aandacht gaat naar de zintuiglijke prikkels, de beweging in het ervaren en het innerlijk proces. Natuurcoach Geertrui Baeck begeleidt je hierbij.

 

 .