Geertrui 317x475

 

 

 

 

 

Tussen hemel en aarde ontvouwt zich mijn levenspad.

Mijn eerste voetstappen zette ik op het Afrikaanse continent in Kinshasa. Opgegroeid nabij Heverleebos werd mijn ziel gevoed door talrijke wandelingen en natuurtochten. Gedreven door nieuwsgierigheid naar andere culturen en landschappen maakte ik veel reizen. Deze ervaringen deelde ik met andere reizigers in mijn reisboekhandel Nomade. Tegelijkertijd beklom ik de ladder van persoonlijke groei en bewustwording. Op zoek naar ruimte, meer verbinding en bezieling ontgroeide ik mijn thuisbasis. De ontembare vrouw en levenswijze uil vloog uit.

Mijn schatkist is gevuld met vele ervaringen, getransformeerde hinderpalen en innerlijke groeiprocessen. Nog steeds leer ik van de inspirerende ontmoetingen op mijn levensreis want ik blijf verder ontwikkelen. Als reisgezel en coach op het pad van bewustwording en groei deel ik mijn kennis en ervaring met andere pelgrims onderweg.

De verbinding met de natuur is voor mij als een krachtbron. Het creatieve water voedt en zuivert.

 

 

 

 

Van kunsthistorica naar NatuurSpirit coach

De schoonheid van de kunst stimuleerde mij om kunstgeschiedenis te studeren. Mijn thesis situeerde zich op het snijvlak van kunst en filosofie : De categorie van het sublieme in de Romantische landschapsschilderkunst van W. Turner en C. D. Friedrich. Nog steeds word ik gevoed door de inspirerende kracht van kunst, cultuur en natuur. Het magische en sublieme in ongerepte, wilde natuurlandschappen raken mij diep.

Ruim 8 jaar werkte ik als kantoordirectrice van een bankfiliaal. Ik leerde er veel op financieel, organisatorisch en menselijk gebied. Totdat mijn ziel zich geklemd voelde tussen adviesverlening en strakke commerciële targets. Winst werd belangrijker dan wat de klant nodig had.

De liefde voor het boek, reizen en culturen leefde ik uit in het opstarten van een eigen onderneming : Reisboekhandel Nomade kreeg het levenslicht. Hier heb ik mij voluit kunnen ontplooien met allerlei projecten. De 1ste fiets- en wandelbeurs organiseerde ik met Nomade in Leuven. Ook reisontmoetingsbeurzen over de verschillende continenten en met hun bewoners werden gelanceerd. In de provincie Vlaams-Brabant stimuleerde ik met het project 'Fiets de file uit je wielen' werknemers om met de fiets te gaan werken. Met een Nomade wandel/fietskaart  alsook een wandel- en fietsgids 'Stappen en trappen in Hageland en Dijleland' hoopte ik de Leuvenaars aan te zetten om hun nabije leefomgeving al wandelend of fietsend te verkennen. Ook hier is het mooi !

De economische context verplichtte mij om, na 17 jaar enthousiast ondernemerschap, einde 2011 de deuren te sluiten van Nomade Reisboekhandel. Een nieuwe  groeifase gloorde aan de horizon.

Na een voettocht naar Compostela en meerdere maanden werken als vrijwilligster voor ecologische projecten in Spanje hervond ik mijn veerkracht en initiatief.
De ups en downs van pelgrim Geertrui kan je lezen in deze blog. Het zijn korte stukjes, spontaan geschreven vanuit het hart, op het einde van een wandeldag als er een computer beschikbaar was.

            Caminante no hay camino
            se hace camino al andar.

            Antonio Machado

            Wandelaar er is geen weg
            de weg ontstaat al wandelend.
            Antonio Machado

Daarna werkte ik, met veel idealisme en inzet, 2 jaar bij een vrijwilligersorganisatie voor jongeren. De negatieve werksfeer, een schouderbreuk en het overlijden van mijn beide ouders in enkele maanden tijd werden mij teveel. In mijn herstelperiode nam ik een moeilijke beslissing.

Mijn werkfocus is altijd gericht geweest op een boeiende en humane werkomgeving, ontplooiing en een ruime horizon. Werkplezier is essentieel voor mij. Daarom verkies ik een vaste job los te laten en een nieuw pad in te slaan. Door de angst te gaan en vertrouwen te hebben in de toekomst. Duurzaam ondernemen behoort tot mijn basiswaarden.

Meer bewustzijn op mijn levenspad

Nieuwsgierig en ook met plezier ben ik al heel mijn leven bezig met gezonde voeding, natuurlijke geneesmethodes en energie.
Vegetarische voeding was niet altijd gewenst ervaarde ik in het verleden. Ondertussen ben ik minder een zendeling, wel meer een coach en inspirator. Elkeen kan op eigen tempo werken aan gezondheid, welzijn en inzichten.

Heel leergierig bewandelde ik allerlei vormingspaden. Van Bedrijfskunde en Human Resources Management, over One Brain, Wandelcoaching, Burn-out coaching, Verbindende communicatie, Talentenspel, Levensschool Tongerlo ... Een meer algemene benaming zou duurzaam ondernemen kunnen zijn. Het leven is niet altijd eenvoudig. Verandering en vernieuwing schrikt veel mensen af. En toch geloof ik in co-creatie en transitie. Met heel mijn wezen en al mijn energie wil ik meewerken aan een duurzame maatschappij en werkomgeving.

We leven in een maatschappij waar veel geïnvesteerd wordt in studies. Ook ik heb meerdere diploma's en certificaten. Toch beschouw ik het leven zelf als de grootste leerschool. Hoe integreer je studie, levenslessen en werkervaringen tot een evenwichtig geheel ? Welke stappen zet je bewust in je leven ? Wat is je passie ? Wat geeft betekenis aan je leven ?                                        

Blijf kloppen…
de vreugde die binnen in je woont zal eens
een raam openen om te zien wie er voor de deur staat.

Rumi

Inzichten krijg je niet door louter een boek te lezen. Bewustzijn ontvang je niet als een brief in je postbus.
Wat voor mij werkt kan anders zijn dan voor jou.
Ik kan wel getuigen dat als je je energieblokkades ruimte geeft, als je je levenslessen uitnodigt hun betekenis te transformeren in inzichten, als je je zielepijn kan helen en dan zachtjes loslaten ... dan voel je dankbaarheid voor je leven.

Mijn levensmissie is mensen helpen hun talenten te ontdekken en ruimte te geven in hun leven. Natuurcoaching helpt de diepere verbinding met het grote geheel te ervaren. Door te werken aan persoonlijke groei en bewustzijn kan bezieling ontkiemen.

Als ondernemer creëer ik met passie een bijzondere biotoop, kwetsbaar en authentiek. Als veerman breng ik je naar een andere wereld. Als heelmeester help ik je je zielepijn te verzachten en te omhelsen als een levensles. Als natuurvrouw nodig ik mijn gasten uit contact te maken met de NatuurSpirit. Als inspirator verruim ik je blik, nieuwe mogelijkheden ontvouwen zich in je leven. En als coach begeleid ik je graag zodat jij je authentieke plek kan vinden en gelukkig je eigen levenspad kan wandelen.

Natuurlijk leiderschap
Geertrui op de Camino Frances in 2012